Hírlevél
Látogató számláló
0
0
0
1
4
7
8
Termék részletek


TÓALMÁSI FÜSTÖLT NYERS TARJA

TÓALMÁSI FÜSTÖLT NYERS TARJA
  • TÓALMÁSI FÜSTÖLT NYERS TARJA
3 800 Ft

A Tóalmási füstölt tarja csont nélküli sertéstarja felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk, hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben keményfával füstölünk.


A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.


Jól szeletelhető, alakja hosszúkás, szabálytalan. Vastagsága egyenletes és 100%-ban bőr- és szalonnamentes.

 

A kellemesen füstölt, sós ízű tarja száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A tarja ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.

Felhasználási javaslat:

A füstölt tarját egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom kioldódhasson belőle.

Következő nap a tarját hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a tarját tiszta meleg vízbe.

 

Ebben főzzük tovább és ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldségrépával.

 

Az így beízesített tarját nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.

 

A kész főtt tarját a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

 

Természetesen a meleg főtt tarját azonnal frissen is lehet fogyasztani, de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

 

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers sertéstarja csont nélkül, konyhasó, pácsó

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

egyenként vagy felezve vákuumcsomagolva

egy darab egész termék súlya: 1,5–2 kg

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel

Webáruház készítés