Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

TÓALMÁSI FÜSTÖLT NYERS CSÜLÖKHÚS CSONT NÉLKÜL

TÓALMÁSI FÜSTÖLT NYERS CSÜLÖKHÚS CSONT NÉLKÜL
2 600 Ft

TÓALMÁSI FÜSTÖLT CSÜLÖKHÚS

A Tóalmási füstölt nyers csülökhús csont nélküli bőrös első sertéscsülök felhasználásával készül, amelyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben kemény fával füstölünk.


A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.


Alakja hosszúkás, szabálytalan, vastagsága egyenlőtlen, a rajta található szalonna vastagsága maximum 0,5 cm.

A kellemesen füstölt, sós ízű csülökhús száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig.

Felhasználási javaslat:

A füstölt csülökhúst egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.

Következő nap pedig hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a csülökhúst tiszta meleg vízbe.

Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.

Az így beízesített csülköt nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.

 

A kész főtt csülköt a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

 

Természetesen a megfőtt meleg csülköt azonnal is lehet szeletelni, fogyasztani de kihűtve még öt-nyolc napig is eláll hűtőszekrényben és fogyaszthatjuk kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt.

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers bőrös sertéscsülökhús csont nélkül, konyhasó, pácsó

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

egyenként vákuumcsomagolva

egy darab egész termék súlya: 40–50 dkg

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel